Skip to main content

Welkom bij de Porsche Club 928 Nederland

  • Opgericht bij notariële akte op 20 november 1997.
  • Erkenning en officiële statusverlening door Pon Porsche Center, dealers en Dr. Ing. h.c. F. Porsche Aktiengesellschaft Stuttgart op 24 februari 1998.
  • KNAC Vriendenlid per 7 maart 2019.

Onze missie: "Behoud van de Porsche 928 door het delen van passie, kennis en ervaring"

Samen met Europese 928-clubs vormen we een alliantie met als doel voortdurend onze belangen te behartigen bij Porsche AG, de nationale Porsche-importeurs en de officiële Porsche-dealers.

In het belang van de continuïteit van het bedrijf richten de fabriek, importeurs en dealers zich vanzelfsprekend primair op de hedendaagse en toekomstige modellen. Echter, van de waarde van zijn klassiekers is Porsche AG altijd terdege bewust geweest, hetgeen duidelijk zichtbaar is door de promotie van het Porsche Classic-programma en de opening van het eerste Porsche Classic Center wereldwijd bij Porsche Centrum Gelderland.

Als 928-clubs blijven we het onderhoud en de onderdelenverzorging aan de orde stellen. Wij zetten ons in de 928 zo lang mogelijk te behouden, zowel de auto van het jaar uit 1978 als de beste allround GTS ter wereld uit 1995.

Officieel goedgekeurde Porsche 928-clubs.
Naast de Porsche Club 928 Nederland zijn de volgende clubs in Europa actief:
Porsche Club 928 Deutschland
Porsche Club 928 France
Porsche Club Great Britain (928 Register)
Registro Italiano Porsche 924 / 944 / 928 / 968

KNAC Vriendenlid
Naast de belangenbehartiging voor het specifieke 928-model staat de club ook voor de bescherming van ons mobiele erfgoed. Fiscale maatregelen, invoering van milieuzones, rekeningrijden, terugdringen van bepaalde brandstoffen: zo maar enkele onderwerpen waarmee de liefhebber van young- en oldtimers geconfronteerd gaat worden. Om onze belangen te behartigen bundelen we samen met ruim 70 andere merkenclubs onze krachten door als club Vriendenlid van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club te zijn.