Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 163

<div class="ps-buttonpane show-grid-bottom" id="actionstop">
<a href="#" onclick="history.back();return false;" class="btn btn-default"><span class="psicon psicon-chevron-left"></span>&nbsp;Terug</a>

</div>
 Vorig onderwerp Vorig bericht Volgend bericht Volgend onderwerp

Onderwerp:
slechte warme start
(Bart Kolk van der, 29.07.2022  15:08)


Reactie op:
slechte warme start
(Bart Kolk van der, 29.07.2022  15:08)

Theo Jenniskens
29.07.2022  17:17

slechte warme start


Dag Bart,

je auto loopt heel netjes, ook als ie warm is, maar na afzetten wil ie niet meer of slechts moeizaam starten? Het klinkt een beetje alsof er belletjes in de brandstofleiding zitten, en met dit warme zomer weer is dat ook niet zo gek. Onder de motorkap is het bloedheet als je even gereden hebt. 

Zoek maar eens naar "vapor lock". Om dit gasvormen in de leidingen tegen te gaan wordt de brandstof onder druk gehouden. De brandstofpomp zet een druk neer van 3,3 tot 3,8 bar, en zodra je de pomp afschakelt moet een terugslagklep (een kogeltje met veer) de druk in de leidingen houden. Na 20 min moet er nog steeds 3 bar druk staan. Het zou zo maar kunnen dat dit terugslag ventiel lekt, of vast zit, en de druk veel te snel wegvalt hetgeen precies veroorzaakt wat je beschrijft. 

Hier vindt je wat info over druk en meting. Brandstofdruk< /a> (helaas, je moet wel een meter hebben, een goede garage kan dat wel) 

Hier zie je rechts op de pomp het deel waar de terugslagklep in zit: Terugslagklep

Dit is het meest waarschijnlijke .... het kan natuurlijk ook iets anders zijn, bv lekkende injectoren om maar iets te noemen.

Hopelijk helpt je dit verder.

groet, Theo

ps: een 928S4 heeft geen warmup regelaar, de LH 2.3 injectie computer doet dat kunstje zelf samen met de temp2 sensor.

 


    1. slechte warme start (Theo Jenniskens, 29.07.2022 17:17)